Daily Current Affairs: Important Current Affairs Questions of 22 January 2023

Daily Current Affairs: Important Current Affairs Questions of 22 January 2023


Daily Current Affairs 2023 :

SarkariExan comes up with daily current affairs objective questions for all the aspirants who are preparing for government jobs like UPSC, SSC, Bank, Railway, RPSC, Delhi Police, Rajasthan Police SI, Constable, Patwari, Gramsevak, BPSC , UPPSC, will help. UPSSSC Source Sarkariexam.com for other Government Jobs Exams. You can improve your preparation by reading current affairs questions asked in government jobs from this page.

daily current affairs 2023

Question 1 – The Ministry of Minority Affairs closed the Read Abroad scheme, which bank implemented the scheme?

a) Canara Bank

b) HDFC Bank

c) SBI Bank

d) Bank of Baroda

Answer – Canara Bank.

Question 2. Who honored the winners of National Start Award 2022 recently?

A) PM Modi

b) Piyush Goyal

c) Nitin Gadkari

d) Anurag Thakur

Answer – Piyush Goyal.

Question 3. Which state has received the Bronze Award in the World Habitat Award 2023 of the United Nations Human Habitat Program for the Jag Mission?

a) Uttar Pradesh

B) Madhya Pradesh

c) Andhra Pradesh

d) Orissa

Answer – Orissa

Question 4. Who has been re-elected as the Executive Director of the United Nations Environment Programme?

a) Inger Andersen

b) Antonio Guterres

c) Kabir Dwivedi

d) Saloni Howrah

Answer – Inger Andersen.

Question 5. Which country’s archaeologists have found the world’s oldest rune stone?

A) America

b) Norway

c) India

d) Australia

Answer – Norway

Question 6. Prabhaben Shah passed away in which year he was awarded the Padma Shri?

A) 2021

b) 2019

c) 2023

d) 2022

Answer – 2022

Question 7. Which state police launched the Cyber ​​Congress initiative?

a) Haryana

B) Mizoram

c) Telangana

d) Assam

Answer – Telangana.

Question 8. In which state has the National AIDS Control Organization created the record for the largest red ribbon chain in human form?

A) Assam

B) West Bengal

c) Nagaland

d) Orissa

Answer – Orissa

Question 9. In which of the following cities India Cold Chain Conclave was organized?

a) New Delhi

b) Kolkata

c) Lucknow

d) Mumbai

Answer – New Delhi

Q 10. Which of the following Kalvari class submarines will be commissioned?

a) INS Vagir

b) INS Bela

c) INS Khanderi

d) INS Vikrant

Answer – INS Vagir.



Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.