Daily Current Affairs: Important Current Affairs Questions of 24 January 2023

Daily Current Affairs: Important Current Affairs Questions of 24 January 2023


Daily Current Affairs 2023 :

SarkariExan comes up with daily current affairs objective questions for all the aspirants who are preparing for government jobs like UPSC, SSC, Bank, Railway, RPSC, Delhi Police, Rajasthan Police SI, Constable, Patwari, Gramsevak, BPSC , UPPSC, will help. UPSSSC Source Sarkariexam.com for other Government Jobs Exams. You can improve your preparation by reading current affairs questions asked in government jobs from this page.

daily current affairs 2023

Question 1 – In which city was the 8th India International Science Festival held?

A) Bhopal

b) New Delhi

c) Bangalore

d) Lucknow

Answer – Bhopal

Question 2. Which of the following has topped the recently released Brand Guardianship Index?

a) Gautam Adani

b) Satya Nadella

c) Mukesh Ambani

d) Jensen Huang

Answer – Jensen Huang.

Question 3. Which of the following state government allowed maternity leave of up to 60 days to girl students?

a) Uttar Pradesh

B) Madhya Pradesh

c) Kerala

d) Tamil Nadu

Answer – Kerala

Question 4. Who has topped the recently released Brand Guardianship Index 2023 in India?

A) Satya Nadella

b) Mukesh Ambani

c) Gautam Adani

d) Ratan Tata

Answer – Mukesh Ambani

Question 5. Who among the following participated in the All India Conference of Director General of Police?

a) Anurag Thakur

b) Arvind Kejriwal

c) PM Modi

d) Nitin Gadkari

Answer- PM Modi

Question 6. Who among the following has been awarded the Most Eminent Scientist of the Year 2022?

a) R Vishnu Sen

b) R Vishnu Kant

c) R Vishnu Reddy

d) R Vishnu Prasad

Answer – R Vishnu Prasad

Question 7. Who became the first black lesbian woman to become a member of the American City Council?

a) Janani Kumar

b) Janani Ramachandran

c) Mother Goddess

d) Janani Reddy

Answer – Janani Ramachandran.

Question 8. Where is the world’s longest international travel exhibition Fitoor being held?

a) Canada

b) France

c) Germany

d) Spain

Answer – Spain

Question 9. Who has been appointed as the director of Ayushman Bharat Digital Mission?

a) Pravin Kant

b) Praveen Prakash

c) Praveen Sharma

d) Pravin Srivastava

Answer – Praveen Sharma.

Question 10. According to a recent report, by which year the Indian economy will become a $26 trillion economy?

A) 2040

b) 2030

c) 2050

d) 2047

Answer – 2047



Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published.